Μίμης Πλέσσας: Η Finos Film τον αποχαιρετά με ένα βίντεο αφιέρωμα - «Αντίο μαέστρο»

Ο σπουδαίος συνθέτης, Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή σήμερα και η Finos Film τον αποχαιρετά με ένα αφιέρωμα.
Μίμης Πλέσσας: Η Finos Film τον αποχαιρετά με ένα βίντεο αφιέρωμα - «Αντίο μαέστρο»

11:54 - 05/10/2024
Τελευταία ενημέρωση: 12:53 - 05/10/2024

Με ένα βίντεο - αφιέρωμα αποχαιρετά η Finos Film τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα που έφυγε από τη ζωή λίγο πριν γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια.

«Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν», γράφει η εταιρεία παραγωγής στη λεζάντα.

Στο κλιπ που δημοσίευσε η Finos Film στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται η μουσική από την ταινία «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω».

Ολόκληρη η ανάρτηση της Finos Film για τον Μίμη Πλέσσα

«Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν».

Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: «Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος». Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει «αιώνιος».

Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία «Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Αντίο μαέστρο..

Δείτε το βίντεο - αφιέρωμα:

{https://x.com/FinosFilm/status/1842450842978287942}

Υπενθυμίζεται ότι την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του Λουκίλα Καρρέρ με ένα συγκινητικό αντίο στα social media.

Όπως τόνισε αποχαιρετώντας τον: «Κι εσύ δεν θα ’σαι πλάι μου, αστέρι της ζωής μου». «Θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις», πρόσθεσε. «Το κοινό ταξίδι ζωής έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε. Ευγνώμων για όλα, σε ευχαριστώ για όλα, σε λατρεύω για πάντα», συμπλήρωσε.

Η ανάρτησή της

«Και ξαφνικά “Έπεσε βαθιά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’ σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θα είσαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. “Πέρασαν τόσα καλοκαίρια… βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση».

ples_f21e4.jpg

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
 

Ροή Ειδήσεων