Υγεία

Αθηνά Λινού: Έτσι θα αποφύγουμε το ολικό lockdown

Συγκεκριμένα μέτρα προτείνει η Αθηνά Λινού προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία να υπάρξει καλύτερη ιχνηλάτηση και αποφυγή του καθολικού lockdown. 

Στοχευμένα μέτρα παρά ένα νέο ολικό lockdown προτιμά η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια προτείνει συγκεκριμένα περισσότερα τεστ, αποσυμφόρηση των μέσων μεταφοράς και μεγιστοποίηση της τηλεργασίας. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού μιλά για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, σχολιάζοντας τα μέτρα προστασίας επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να γλιτώσουμε από τον κίνδυνο της ευρύτερης διασποράς και τονίζοντας ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα συνωστισμού στα ΜΜΜ και να γίνει υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 για το άνοιγμα των σχολείων η κα.Λινού  υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. «Είναι σημαντικό» όπως είπε, «να γίνει καλύτερη επικοινωνία για την αναγκαιότητα των τεστ, ώστε να προσέρχεται ο κόσμος χωρίς να φοβάται». «Πρέπει να γίνει κατανοητό», όπως τόνισε, «ότι είναι απαραίτητα και μπορούν να βοηθήσουν να σώσουν ζωές».

Μιλώντας για την έξαρση των κρουσμάτων, η κ. Λινού εξέφρασε την ανησυχία της, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Όσον αφορά στις μεταλλάξεις και τον εμβολιασμό, ήταν καθησυχαστική, λέγοντας ότι τις καλύπτουν τα εμβόλια, αλλά και σε διαφορετική περίπτωση οι φαρμακευτικές εταιρείες, μπορούν γρήγορα να τροποποιήσουν τα εμβόλιά τους, μέσα σε λίγες εβδομάδες, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις όποιες μεταλλάξεις.

Όμως, μιλώντας για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, η κ. Λινού είπε ότι το ανησυχητικό στοιχείο σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι δεν είχε προηγηθεί κάποιο ταξίδι του ιερέα στο εξωτερικό. Αντιθέτως, θεωρείται ορφανό κρούσμα, ενώ ενδεχομένως η μετάλλαξη να είναι διάσπαρτη στη Θεσσαλονίκη. Για το πώς, ενώ ο συγκεκριμένος ασθενής είχε νοσήσει τον Νοέμβριο ξανά βρέθηκε θετικός, η κ. Λινού, τόνισε ότι η ανοσία του πιθανόν να είναι περίπου στο 50%. «Δεν είναι περίεργο», όπως εκτίμησε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κρατερός Κατσούλης: Η Κατερίνα θα επιστρέψει κάποια στιγμή…
«Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 ή ψώνια στα μαγαζιά μια φορά την εβδομάδα»
Chevron Right