Υγεία

Επικοινωνία Τσιόδρα – Αρμπέρ για το ισραηλινό φάρμακο, ξεκινά κλινική μελέτη στην Ελλάδα

Τι συζήτησε το μέλος της ειδικής ομάδας του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, με τον Ισραηλινό καθηγητή.    

Ο επικεφαλής της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας, επικοινώνησε σήμερα (12/2) τηλεφωνικώς με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο «EXO-C24», που χρησιμοποιείται έναντι της Covid-19. 

Οι δύο κορυφαίοι επιστήμονες φέρονται να συμφώνησαν η Ελλάδα και το Ισραήλ να συνεργαστούν για τη διεξαγωγή μιας κλινικής έρευνας, με την έναρξη της να λαμβάνει χώρα αμέσως σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Οι επαφές των δύο κρατών για το συγκεκριμένο φάρμακο είχαν αρχίσει μετά από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μετρίως μέχρι βαρέως από τη λοίμωξη Covid-19.  

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24.

Το νοσοκομείο κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και τονίζει πως η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε εντός 3-5 ημερών τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Εξαίρεση των πολυτελών γιοτ από το αυστηρό lockdown ζητά βουλευτής της ΝΔ
Ανάκληση φαρμάκου από τον ΕΟΦ - Τι εντοπίστηκε
Chevron Right