Χωρίς αλλαγές και σήμερα 19/7 η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων SARS-CoV-2 από τον ΕΟΔΥ, τα οποία αναμένεται να γίνουν γνωστά στις 18:00 αν και είναι σχεδόν σίγουρο ότι και σήμερα θα έχουμε σχετική καθυστέρηση.
Τελικά η καθυστέρηση ήταν 30 λεπτών με τον ΕΟΔΥ να μιλά για 25 νέα κρούσματα.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ που έκανε ο ΕΟΔΥ και ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ωστόσο, κάθε Τρίτη και ενδεχομένως και μία ακόμη φορά την βδομάδα – όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου- τις σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς παραθέτοντας την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Χθες πάντως ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα εκ των οποίων:
- 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- 9 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
- 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
- 1 κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Κυκλάδων,
- 1 κρούσμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας,
- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
- 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
Το Α και το Ω της πρόληψης είναι η απόσταση
Την ίδια στιγμή με δηλώσεις του σήμερα το πρωί ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως είμαστε σε συναγερμό με το άνοιγμα του τουρισμού, για να σταματήσουμε τη διασπορά, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις δραστηριότητές τους.
«Το πολύ σημαντικό είναι να τηρούμε τις αποστάσεις να μην πλησιάζουμε, ειδικά όπου υπάρχουν τουρίστες. Θα μπουν, θα περάσουν από τα μέτρα, κάποιοι θα ξεφύγουν από τα ραντάρ, θα φύγουν όμως, ενώ ο ιός θα μείνει», υπογράμμισε.
Ακόμη, ο κ. Σύψας χαρακτήρισε συμβολική την απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα σούπερ μάρκετ, «για να δείξουμε ότι η επιδημία δεν χάθηκε κι ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ. Το Α και το Ω της πρόληψης είναι η απόσταση. Αν κάπου δεν μπορούμε να τηρήσουμε την απόσταση των δύο μέτρων, φοράμε τη μάσκα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας κάνει άτρωτους», σημείωσε.