Υγεία

Πού εντοπίζονται τα 295 νέα κρούσματα, οι περιοχές – «Βράζει» η Αττική

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 295 νέα κρούσματα σήμερα. Δείτε πού εντοπίζονται. Σε «πορτοκαλί συναγερμό» η Αττική.

Ακόμη 295 κρούσματα σήμερα – 15 περισσότερα από χθες, Κυριακή – ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην Ελλάδα.

Τα 145 εξ αυτών εντοπίζονται στην Αττική, η οποία, υπενθυμίζεται, βρίσκεται στο «επίπεδο 3» του Υγειονομικού Χάρτη για την Covid-19, γεγονός που έφερε, μάλιστα, και νέα μέτρα το λεκανοπέδιο. Από τα περιστατικά στην πρωτεύουσα τα 22 συνδέονται με γνωστές συρροές. 

Παράλληλα, σημαντικοί αριθμοί κρουσμάτων καταγράφηκαν, για ακόμα μία μέρα, στην Π.Ε. Ιωαννίνων (15) και στην Π.Ε. Κοζάνης (19), όπου βρίσκονται σε ισχύ έκτακτοι περιορισμοί.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, με γνωστές συρροές συνδέονται, συνολικά, 48 μολύνσεις από από τις 252 που σημειώθηκαν εντός συνόρων.

Σε 40 ανέρχονται οι θετικές διαγνώσεις που αφορούν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πού εντοπίζονται

Αναλυτικά, ως προς τη γεωγραφία των κρουσμάτων του 24ωρου, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

  • 40 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
  • 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
  • 145 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 6 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 7 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  • 19 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή, ενώ 4 με αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, όλα συνδεόμενα με γνωστή συρροή
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου, συνδεόμενο με γνωστή συρροή
  • 2 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 17 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

Στους 91 οι δισωληνωμένοι, επτά νεόι θάνατοι

Την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται στους 91, με μέση ηλικία τα 68 έτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με μηχανική υποστήριξη ήταν 100 το Σάββατο.

Παράλληλα, μία μόλις μέρα μετά το χθεσινό ρεκόρ των 13 θανάτων, ο αρμόδιος Οργανισμός καταγράφει νέο θλιβερό υψηλό, με ακόμη 7 θύματα της επιδημίας.

Σε συνολικούς αριθμούς, οι μολύνσεις που επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα έφτασαν τις 22.652 ενώ οι νεκροί λόγω Covid-19 είναι 456.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Aναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 295 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 48 συνδέονται με γνωστές συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 22652, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

3315 (14.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9218 (40.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

91 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 25 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 240 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 456 θανάτους συνολικά στη χώρα. 174 (38.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

  • Ολόκληρη η επιδημιολογική έκθεση, εδώ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κεραμέως: Ακόμη και πέντε παιδιά να βάλουμε σε μια τάξη αυτά θα μαζευτούν κοντά
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα Λαγού
Chevron Right