Υγεία

Με «υπογραφή» Μαξίμου Πυροσβεστική και Στρατός στο ΕΚΑΒ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η σύμπραξη με την Πυροσβεστική και το Στρατό για την επάνδρωση του ΕΚΑΒ είναι μία «προσωρινή» λύση.

Με νόημα και καλά μελετημένα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

«Θέλω να επαναλάβω μόνο ότι και εγώ προσωπικά, όπως έχουμε συζητήσει, θα παρακολουθώ σε τακτά χρονικά διαστήματα την πρόοδο την οποία θα επιτυγχάνουμε. Το ξαναλέω: Είναι ένα στοίχημα για όλους μας, όλοι μαζί θα το κερδίσουμε αυτό το στοίχημα, γιατί οι Έλληνες πολίτες αξίζουν μια καλύτερη δημόσια υγεία και θα την έχουν».

Δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς πίσω από τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας. Αρκεί να διαβάσει προσεκτικά τα ίδια τα λόγια του: «Εγώ προσωπικά», «παρακολουθώ», «είναι ένα στοίχημα για όλους μας»…

Η ψήφος εμπιστοσύνης που έλαβε χθες η νέα ηγεσία της Αριστοτέλους από τον πρωθυπουργό είναι αδιαμφισβήτητη, όπως φάνηκε άλλωστε ευθύς εξ αρχής με την επιλογή της για το δύσκολο έργο της εκ βάθρων αναβάθμιση του ΕΣΥ και βέβαια τη δημιουργία μίας λειτουργικής ΠΦΥ. Αλλά συνέβη και κάτι ακόμα: Οι λέξεις και οι εκφράσεις του πρωθυπουργού κατέδειξαν τη διάθεσή του να παρακολουθεί, να ελέγχει και να περιμένει άμεσα αποτελέσματα από τους κ.κ. Χρυσοχοϊδη, Αγαπηδάκη, Θεμιστοκλέους και Βαρτζόπουλο αλλά κυρίως από τον υπουργό και τον κ. Θεμιστοκλέους που ανέλαβε τα νοσοκομεία.

Σημαντικός θα είναι και ο ορισμός των νέων γενικών γραμματέων που θα δώσουν ένα ακόμα στίγμα στον αγώνα δρόμου που ξεκινάει στην Αριστοτέλους ώστε να επαληθευτούν όσα λέει ο πρωθυπουργός και να μην δοθούν λαβές στην αντιπολίτευση… Τα ονόματα κι εδώ δεν θα είναι τυχαία καθώς η αποστολή είναι δύσκολη!

Στο πλαίσιο της προσεκτικής επιλογής των λεγόμενών του, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε χθες να τονίσει ότι η σύμπραξη με την Πυροσβεστική και το Στρατό για την επάνδρωση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ είναι μία «προσωρινή» λύση και ότι θα ακολουθήσουν προσλήψεις μόνιμων τους «επόμενους μήνες και όχι χρόνια», όπως έσπευσε να διευκρινίσει.

Αλλά όταν έρθει εκείνη η ώρα -για τις προσλήψεις – η ηγεσία του ΥΥΚΑ θα κληθεί να αντιμετωπίσει άγονες προκηρύξεις, λιγοστούς ή ακατάλληλους υποψηφίους, έλλειψη καταλυμάτων σε μικρά νησιά, χαλασμένα ασθενοφόρα και ένα σωρό άλλα προβλήματα που προκύπτουν από το νησιωτικό χαρακτήρα της χώρας, την αστυφιλία αλλά και την ανοργανωσιά και την made in Greece αγάπη μας για το «εύκολο» και «πρόχειρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ώρα για βαθμούς Ειδικών Μαθημάτων - Τα αποτελέσματα στο gov.gr
Η ώρα των Προγραμματικών - Το στίγμα της νέας 4ετιας δίνει ο Κ.Μητσοτάκης
Chevron Right