Το ΚΑΤ είναι ένα από τα μεγαλύτερα τραυματιολογικά κέντρα των Βαλκανίων με διαθέσιμες όλες σχεδόν τις ιατρικές ειδικότητες και πάνω από 1000 επισκέψεις ασθενών σε κάθε εφημερία του από το λεκανοπέδιο της Αττικής αλλά και κάθε γωνιά της χώρας όταν κρίνεται απαραίτητη η διακομιδή.
Αλλά ενώ στο μυαλό του κατοίκου του λεκανοπεδίου είναι καταχωρημένο ως το νοσοκομείο στο οποίο θα πάει όταν έχει κάποιο ορθοπαιδικό τραύμα, στην ουσία το ΚΑΤ είναι διαθέσιμο για ασθενείς με όλα σχεδόν τα πιθανά προβλήματα υγείας τόσο σε επίπεδο εξωτερικών ιατρείων όσο και νοσηλείας…
Το iEidiseis μίλησε με το διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του ΚΑΤ, Ιωάννη Αλαμάνο, που είναι Αναισθησιολόγος – Εντατικολόγος με πολυετή εμπειρία.
Όπως μάς πληροφόρησε, το τμήμα του εγκαινιάσθηκε το Φεβρουάριο του 2020 και εξοπλίστηκε με δωρεά του Ιδρύματος Λάτση. Βρίσκεται στη νέα πτέρυγα του κτηριακού συγκροτήματος στο 2ο όροφο. Μέσα στην πανδημία λειτούργησε ως ΜΕΘ COVID και εκτός από τους ιατρούς του απασχολεί και 12 νοσηλευτές.
«Οι ασθενείς που νοσηλεύουμε είναι μετεγχειρητικοί, πολυτραυματίες, ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα στο ενδιάμεσο βήμα μεταξύ ΜΕΘ και αυξημένες παρακολούθησης και φροντίδας», μάς λέει ο κ. Αλαμάνος ο οποίος συμπληρώνει ότι ετησίως νοσηλεύουν πάνω από 150 ασθενείς.
Όπως και να έχει, στο ΚΑΤ γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από εκατοντάδες άκρως εξειδικευμένους γιατρούς και εκατοντάδες ακόμα ειδικευόμενους που με την εργασία τους συνεισφέρουν τα μέγιστα στις υψηλές υπηρεσίες που παρέχονται στο νοσοκομείο.