Κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown ο Θάνος Πλεύρης καθώς όπως είπε, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, είναι εμβολιασμένο το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση, ενώ ανέφερε πως δεν υπάρχει και σχετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών.
Μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πάει πάρα πολύ καλά το πρόγραμμα της τρίτης δόσης και πως είναι ενθαρρυντικά τα νούμερα των νεαρότερων ηλικιών για την πρώτη δόση. Παρατήρησε όμως πως προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό το γεγονός πως είναι χαμηλό το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν περίπου 570.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει ακόμα την πρώτη δόση.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας εικόνα σταθεροποίησης δείχνουν τα στοιχεία για την Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην κατεύθυνση της βελτίωσης κινούνται τα στοιχεία για την Θεσσαλία. Αναφερόμενος στην Αθήνα ο Θ. Πλεύρης σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερα από 300 κρούσματα από τα στοιχεία της συμπρωτεύουσας οι νοσηλείες σε ΜΕΘ είναι λιγότερες από την Θεσσαλονίκη, και όπως είπε ο υπουργός Υγείας, ένα δεδομένο που συνδέεται με την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη.
Ο Θ. Πλεύρης ανέφερε ακόμα πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το καλό σενάριο για την κορύφωση του κύματος αυτού της πανδημίας είναι την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου και κατόπιν να υπάρξει μια σταδιακή αποκλιμάκωση.
Ωστόσο, όπως είπε, υπάρχει και το κακό σενάριο που λέει κορύφωση του κύματος κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων.
Για τον υπουργό Υγείας δεν εξετάζεται επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Όπως ανέφερε μάλιστα στο υπουργείο Υγείας, φέρνοντας αυτό ως παράδειγμα, το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 75%, ενώ λίγο πιο χαμηλά βρίσκεται, όπως είπε ο Θ. Πλεύρης, το ποσοστό στον ΕΟΦ.