Υγεία

Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ: Είμαστε απέναντι στην κυβέρνηση – Στάση εργασία αύριο

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ανακοίνωσε ότι αύριο Παρασκευή 14 Μαΐου από 12.00–15.00, καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της σε όλη την επικράτεια.

«Απογοητευμένοι, θυμωμένοι κι απέναντι στην κυβέρνηση» δηλώνουν οι νοσηλευτές του ΕΣΥ δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και προχωρούν αύριο σε 3ωρη στάση εργασίας.

Όπως εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, τα αιτήματά τους είναι οι προσλήψεις μονίμων νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία -διότι οι επικουρικοί δεν λύνουν μόνιμα το πρόβλημα της υποστελέχωσης-, η αναγνώριση του νοσηλευτικού κλάδου στο ΕΣΥ, τα βαρέα και ανθυγιεινά και η άμεση τοποθέτηση προκήρυξη των θέσεων που προκύπτουν στις εξειδικεύσεις νοσηλευτών όπως συμβαίνει με τους νέους γιατρούς.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο νοσηλευτικής, είναι γνωστό ότι έχουν υπάρξει προβλήματα καθώς οι νοσηλευτές των ΤΕΙ και ΑΕΙ διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα έναντι αυτών που έχουν δίπλωμα ΙΕΚ ή άλλης σχολής με αποτέλεσμα να δημιουργείται εμπλοκή και στην κυβερνητική πλευρά.

Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ ανακοίνωσε λοιπόν ότι αύριο Παρασκευή 14 Μαΐου από 12.00–15.00, καλύπτει συνδικαλιστικά τα μέλη των πρωτοβάθμιων σωματείων της σε όλη την επικράτεια, στο πλαίσιο «του διαχρονικού εμπαιγμού της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, απέναντι στους νοσηλευτές». Όπως σημειώνουν, «η παγερή αδιαφορία του υπουργείου Υγείας για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για την ένταξη των νοσηλευτών στα Β.Α.Ε. αλλά και τη δημιουργία Κλάδου Νοσηλευτών στο Ε.Σ.Υ., επιβάλλει την κινητοποίηση όλων των μελών μας και την καθολική συμμετοχή στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Ο κρίσιμος ρόλος του Τζίμη
Self test για το πλοίο: Πού δηλώνετε το αποτέλεσμα - Η χειρόγραφη βεβαίωση
Chevron Right