Ανακοινώνοντας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε ότι μεγάλη κλινική έρευνα σε περισσότερα από 44.000 άτομα, έδειξε ότι το 2% κατέληξε σε θάνατο.
Άνω των 70 ετών με πνευμονία, πιθανότητα να πεθάνουν έχουν το 8%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 15% για τους άνω των 80 ετών.
Τα ποσοστά θανάτου στην πατρίδα μας είναι υψηλότερα για τους άντρες από ότι στις γυναίκες είπε ο κ. Τσιόδρας και αφορά ασθενείς με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα. Υψηλός πυρετός Για τον υψηλό πυρετό ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας «Ο υψηλός πυρετός σχετιζόταν να εμφανίζει κάποιος αναπνευστική ανεπάρκεια, ωστόσο, η πιθανότητα θανάτου ήταν πολύ μικρή» είπε με νόημα. Τέλος σημείωσε ότι όσοι δεν έχουν κανένα υποκείμενο νόσημα, η θνητότητα παραμένει κάτω του 1%, ενώ με υποκείμενα έως και 10 φορές υψηλότερη.
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
Διαβάστε ακόμη:
Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα
Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω
Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market
Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα