Κανόνες για το μαγείρεμα εν μέσω κορονοϊού εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
«Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων», αναφέρει αρχικά ο ΕΟΔΥ, ο οποίος συμπληρώνει:
«Ωστόσο το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας σας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων όπως:
- Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού,
- επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού,
- αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού,
- επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού,
- χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα,
- καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του,
- καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά),
- Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια».
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
13033: Τι πρέπει να γράφει το SMS για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα
Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου