Υγεία

Βατόπουλος: Φως στο τούνελ για το εμβόλιο – Πότε αναμένεται στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε τις εξελίξεις σχετικλα με το εμβόλιο για τον κορονοϊό. 

«Φως στο τούνελ» χαρακτήρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τα νέα σχετικά με το εμβόλιο της Pfizer για τον κορονοϊό.

Ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως είναι ένα εμβόλιο που δημιουργείται πρώτη φόρα και υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες για τη μετέπειτα διαδικασία.

«Όλα αυτά πρέπει να λυθούν γρήγορα από τις αρμόδιες Αρχές» επεσήμανε, μιλώντας στο Mega.

Εκτίμησε επίσης ότι οι πρώτες δόσεις εμβολίου αναμένονται στην Ελλάδα στις αρχές του έτους.

Σε ό,τι αφορά στην πιθανότητα επαναμόλυνσης, ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

«Σε πολλούς ασθενείς εξαφανίζονται τα αντισώματα μετά από καιρό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανοσία».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΑΠΕ: Σημαντική ανάπτυξη του τομέα παρά την πανδημία
Ιβάνκα Τραμπ: Χάνει το ρόλο και τη δουλειά της- Τι θα κάνει στο εξής;
Chevron Right