Η Μαρία Θεοδωρίδου απάντησε σε ερώτηση του iEidiseis.gr κατά την ενημέρωση από το υποργείο Υγείας, για το εάν υπάρχουν περιστατικά που έχουν παρουσιαστεί μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε ότι υπάρχει μόνο ένα περιστατικό σε όλη την χώρα, το οποίο βρίσκεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και είναι υπό παρακολούθηση.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην 48χρονη που βρίσκεται σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, καθώς παρουσίασε θρόμβωση επτά ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.
«Είναι ένα περιστατικό το οποίο ελέγχεται και σύμφωνα με επικοινωνία που είχαμε με τους θεράποντες ιατρούς, εξελίσσεται πολύ καλά. Όλα καταγράφονται, όλα αναλύονται. Το θέμα της Johnson & Johnson δεν μας απασχολεί τώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια, η Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο εάν υπάρχει προδιάθεση ένα άτομο να εμφανίσει θρόμβωση, είτε κολλήσει κορονοϊό, είτε κάνει το εμβόλιο.
Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν σαφή αποτελέσματα μέχρι στιγμής, αλλά σε θεωρικό επίπεδο θα μπορούσε να ισχύει η συγκεκριμένη θεωρία.
«Δεν ξέρουμε εάν υπάρχει προδιάθεση, γνωρίζουμε όμως δύο πράγματα. Πρώτον, ότι παρότι το σύνδρομο αυτό είναι σοβαρό, δεν έχουν εντοπιστεί προδιαθεσικοί παράγοντες, ίσως μόνο αυτό το θέμα της ηλικίας. Είναι πολλαπλάσιος ο κίνδυνος για θρομβώσεις σοβαρές αν κάποιος νοσήσει με τον ιό COVID. Η λογική θα έλεγε κανείς, ότι τα άτομα που έκαναν αυτό το εμβόλιο, θα είχαν αυξημένο κίνδυνο λόγω της νόσου», δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.