Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε επίσημα πλέον, λαμβάνοντας υπόψιν τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, πως ο νέος κορονοϊός «ζει» για αρκετές ώρες σε διάφορες επιφάνειες.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις αποψινές ανακοινώσεις από τη Γενεύη,
- ο ιός είναι «ενεργός» για διάστημα έως και 72 ωρών σε πλαστικό και ανοξείδωτο χάλυβα,
- για τέσσερις ώρες σε επιφάνειες από χαλκό
- και για διάστημα έως 24 ώρες σε χαρτόνι.
Την ίδια στιγμή, ο ΠΟΥ υποστήριξε πως οι κορονοϊοί είναι απίθανο να μεταδοθούν μέσω τροφίμων, κατά τα διαθέσιμα στοιχεία.
«Αν νομίζετε ότι μια επιφάνεια μπορεί είναι μολυσμένη, καθαρίστε την με απλό απολυμαντικό για να σκοτώσετε τον ιό και να προστατέψετε τον εαυτό σας και τους άλλους. Καθαρίστε τα χέρια σας με απολυμαντικό με βάση το αλκοόλ ή πλύντε τα με σαπούνι και νερό. Αποφύγετε να αγγίζετε τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη σας», αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική οδηγία του.
Υπενθυμίζεται πως με τα τωρινά δεδομένα ο ιός έχει αφαιρέσει τη ζωή περισσότερων των 95.000 ανθρώπων καθώς και ότι τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1,5 εκατ.
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
Διαβάστε ακόμη:
13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα