Στους 99 έφτασαν οι νεκροί στην χώρα μας από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού, του τελευταίου 24ωρου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα ανήλθαν στα 31 και το σύνολο πλέον είναι 2145 (56% άνδρες).
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας 73 άτομα παραμένουν διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 17 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 81% εξ αυτών έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι μεγάλης ηλικίας. Παράλληλα, 16 άτομα βγήκαν από τις ΜΕΘ.
«Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού και ο λόγος που είμαστε σε αυτή την κατάσταση είναι επειδή δουλέψαμε μεθοδικά, είπε ο καθηγητής. «Είναι επιτυχία όλων μας καθώς λάβαμε έγκαιρα μέτρα, για αυτό δεχθείτε την ευγνωμοσύνη όλων μας».
«Ξεκινά η χορήγηση αντισωμάτων»
Όπως είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας θα ξεκινήσει άμεσα η χορήγηση αντισωμάτων μετά από πλασμαφαίρεση από ασθενείς που νόσησαν και έγιναν καλά. Αυτό θα γίνει σε πειραματικό στάδο και σε επτά νοσοκομεία. Η διαδικασία, όπως είπε, εγκρίθηκε και επι της ουσίας θα είναι το πρώτο εγχείρημα στη χώρα μας για θεραπεία με αντισώματα πολιτών που σήμερα είναι καλά.
Τον γενικό συντονισμό θα έχει Πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, ενώ θα καταρτιστεί λίστα εθελοντών οι οποίοι έχουν διαπιστωθεί εργαστηριακά ότι είναι αρνητικοί για δύο εβδομάδες μετά τη νόσησή τους. Όπως είπε ο κ.Τσιόδρας «αν αποδειχθεί αποτελεσματική η θεραπεία με αντισώματα θα είναι ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των γιατρών».
«Θα γιορτάσουμε όταν βγούμε νικητές»
«Προκειμένου να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη μένουμε σπίτι» είπε από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς και είπε πως θα γιορτάσουμε όταν βγούμε νικητές.
Νωρίτερα, αυτοψία στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκεται σε καραντίνα από το βράδυ της Κυριακής λόγω κρουσμάτων κορονοϊού πραγματοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Θετικοί εντοπίστηκαν στον νέο ιό 10 τρόφιμοι που διέμεναν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και δύο εργαζόμενοι και αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και Πολιτική Προστασία.
Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία που είναι νοσοκομείο αναφοράς καθώς και λόγω ηλικίας και λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας θεωρήθηκαν ευπαθείς ομάδες και η στενή παρακολούθησή τους ήταν επιβεβλημένη. Μέχρι στιγμής νοσηλεύονται σε θαλάμους βραχείας νοσηλείας χωρίς να χρειαστεί κανείς εισαγωγή σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN πρόκειται κυρίως για γυναίκες με την μεγαλύτερη να είναι ηλικίας 101 ετών!
Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr
Διαβάστε ακόμη:
13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση
Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα