Υγεία

Αθηνά Λινού: Μακάρι να βγω ψεύτρα

Μακάρι να βγω ψεύτρα είπε η κ. Λινού, που τόνισε ότι ο πραγματικός στόχος που κυνηγάμε είναι η σταθεροποίηση των κρουσμάτων στα 3.200 ημερησίως, καθώς δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού παρουσιάστηκε απαισιόδοξη για την αναχαίτιση του κορονοϊού παρά τη λήψη επιπρόσθετων μέσων δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «εύχομαι να βγω ψεύτρα, αλλά φοβάμαι ότι ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να κρατήσουμε τα 3.200 κρούσματα. Αυτός είναι ο στόχος να σταθεροποιηθούμε τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Δεν υπάρχει ελπίδα για μείωση, φοβάμαι» τόνισε.

Η κ. Λινού ήταν κάθετη και θεωρεί αυτονόητο ότι η 1η Δεκέμβρη δεν υπάρχει καν στο τραπέζι ως ημέρα επανεκκίνησης της οικονομίας και κυρίως της εστίασης.

«Να μην υπάρξει καμία συζήτηση να ανοίξουν τα εστιατόρια πριν από τα Χριστούγεννα. Αν ανοίξουμε παραμονές και έχουμε δημόσια ρεβεγιόν και γιορτές θα είναι δύσκολα, το λιανεμπόριο μπορεί να ελεγχθεί. Το 80% των κρουσμάτων είναι σε δημόσιους κλειστούς χώρους όπως εστιατόρια, μπαρ σύμφωνα με μελέτες» σημείωσε.

Παράλληλα, έκανε έκκληση, καθώς «δεν γίνεται αυτή τη στιγμή καμία προσπάθεια να στηρίξουμε τους λειτουργούς υγείας ψυχολογικά. Θα έχουμε κατάρρευση από επαγγελματική εξουθένωση και όπως δεν βρίσκουμε τώρα κλίνες, δεν θα βρίσκουμε γιατρούς».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Απίστευτο: Η στιγμή που ο Ρούντι Τζουλιάνι αρχίζει να στάζει μπογιά
Παπαδάκης: «Βλέπω τον κόσμο να με κοιτάει και να γελάει» - Τι έπαθε όταν έβαψε τα μαλλιά του
Chevron Right