Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε λιγότερα από 700 νέα κρούσματα κορονοϊού, αν και οι θετικές διαγνώσεις αυτές προέκυψαν έπειτα από τη διενέργεια μειωμένου αριθμού τεστ.
Μειωμένος ήταν και και ο ημερήσιος αριθμός των θανάτων (62) λόγω της Covid-19, ωστόσο η πίεση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας συνεχίζεται (στους 558 οι διασωληνωμένοι).
Αναλυτικά, ως προς τα τεστ, οι μοριακοί έλεγχοι που «έδωσαν» τα σημερινά κρούσματα (639) ήταν μόλις 7.178. Συνολικά, μαζί με τα rapid, τα τεστ έφτασαν τα 11.979.
Και χθες, Κυριακή, τα μοριακά τεστ ήταν, αντιστοίχως, λίγα αν και περισσότερα από τα σημερινά (9.432).
Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή ο καθ. Γκ. Μαγιορκίνης μίλησε για την μείωση των τεστ το Σαββατοκύριακο λέγοντας πως «λιγότεροι ασθενείς ενδιαφέρονται να κάνουν την εξέταση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λειτουργούν και λιγότερα διαγνωστικά εργαστήρια και για λιγότερο χρόνο».
Επίσης, ο ίδιος είχε επεσημάνει πως η θετικότητα θα ανακοινώνεται, στο εξής, από τον ΕΟΔΥ, με σχετική ανακοίνωση να αναμένεται την Τετάρτη.
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σε συνολικούς αριθμούς, οι θετικές διαγνώσεις, από την αρχή της επιδημίας και μέχρι σήμερα, είναι 125.173, ενώ οι νεκροί έφτασαν τις 3.687.
Αναλυτικά η αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 639 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 125173, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.
5126 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35741 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
558 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 166 (29.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 732 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 62 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3687 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1475 (40.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
- Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.