Υγεία

Κρούσματα σήμερα 27/12: 342 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – Τραγωδία με 53 νεκρούς και 469 διασωληνωμένους

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Κυριακή (27/12). Στα ύψη οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19. 

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 342 νέα κρούσματα σήμερα, Κυριακή (27/12) παρότι συμπληρώνονται 7 εβδομάδες lockdown στη χώρα, αλλά και 53 θνάτους.

Την ίδια ώρα, παραμένει η πίεση στο ΕΣΥ, καθώς οι διασωληνωμένοι ασθενείς με Covid-19 ανέρχονται σε 469.

Σε συνολικούς αριθμούς, οι θετικές διαγνώσεις στη χώρα, από την έναρξη της επιδημίας και μέχρι απόψε, έφτασαν τις 135.456, ενώ τα θύματα τις 4.606.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135456, εκ των οποίων το 52.4% άνδρες.

5343 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 40024 (29.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

469 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 150 (32.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 857 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 53 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4606 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1868 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

  • Δείτε ολόκληρη την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εδώ.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα – με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου να χορηγούνται συμβολικά, σε μερικούς υγειονομικούς αλλά και τον πρωθυπουργό και τη ΠτΔ, μεταξύ άλλων – με τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για τον «μόνο τρόπο για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του covid».

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κρούσματα σήμερα 27/12: Κρίσιμη η αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Πού εντοπίζονται τα 342 κρούσματα, όλες οι περιοχές - «Πρωταθλήτρια» η Αττική
Chevron Right