Ειδική πτήση που προσγειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε στη χώρα μας 83.850 δόσεις του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό των Pfizer/BioNTech.
Η διαδικασία της παραλαβής ξεκινά εντός λίγων λεπτών και η πρώτη μεγάλη παρτίδα των εμβολίων θα κατανεμηθεί στα 5 κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα των νοσοκομείων.
Σημειώνεται, ότι ανά εβδομάδα θα ακολουθήσουν και οι επόμενες παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer. Σύμφωνα με την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία είναι να μας παραδοθούν έως τέλος Ιανουαρίου 419.250 δόσεις και έως τέλος Φεβρουαρίου 333.450 δόσεις.
«Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει από την Pfizer 1.255.800 δόσεις και αυτός ο αριθμός είναι πιθανό να αυξηθεί, εάν καταλήξει η ΕΕ σε συμφωνία για επιπλέον 100.000.000 δόσεις» έχει δηλώσει ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υγείας σήμερα συνεχίζεται ο εμβολιασμός στα νοσοκομεία της Αθήνας ενώ ξεκινούν να χορηγούνται οι δόσεις του εμβολίου και στα τέσσερα νοσοκομεία της περιφέρειας -το Πανεπιστημιακό Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Πάτρας.
Στόχος παραμένει να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού προς τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς εκτιμάται ότι στις 20 του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση εμβολιασμού των υγειονομικών, των φιλοξενούμενων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.