Υγεία

Το 0,46% του πληθυσμού έχει έως σήμερα κάνει το εμβόλιο

Συνολικά 49661 εμβολιασμοί έχουν γίνει έως σήμερα στην Ελλάδα. Σήμερα έγιναν 4.873.

Στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών έδωσε σήμερα 11/1 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως σημείωσε μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 0,46% του πληθυσμού και έχουν γίνει συνολικά 49661.

Μάλιστα σήμερα Δευτέρα έγιναν 4873 και όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας, η Ελλάδα συνολικά έχει παραγγείλει πάνω από 26 εκατ. δόσεις.

«Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει 26.090.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 15.350.000 πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι «ο μεγαλύτερος αριθμός σε σχέση με τον πληθυσμό είναι κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος επάρκειας των εμβολίων», κίνδυνος που υφίσταται ακόμα και τώρα, από τη στιγμή που δεν έχουν, προς το παρόν, εγκριθεί όλα τα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

 «Η Ελλάδα μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει από την Pfizer 427.050 δόσεις. Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 362.700 δόσεις και τον Μάρτιο θα παραλάβει άλλες 558.675 δόσεις. Σύνολο από την εταιρεία Pfizer θα μας παραδοθούν 1.348.425 έως το τέλος Μαρτίου» δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι ο αριθμός είναι «ελαφρά αυξημένος σε σχέση με προηγούμενες ανακοινώσεις».

 «Σε αυτές τις δόσεις υπάρχει περίπτωση να προστεθούν ακόμα 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους ενώ αναμένονται οι εγκρίσεις και άλλων εμβολίων από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων που θα αυξήσουν αντίστοιχα τις δόσεις που θα παραλάβει η χώρα μας έως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Οι χρήστες εγκαταλείπουν το WhatsApp και καταφεύγουν σε ασφαλέστερες επιλογές
Emvolio.gov.gr: Πώς αλλάζουμε ραντεβού - Προσοχή στα λάθη
Chevron Right