Υγεία

Σύψας: Η επιτροπή ακολουθεί τον ιό – Δεν θα διστάσουμε να κλείσουμε ξανά τα σχολεία

Για την επαναλειτουργία των σχολείων μίλησε στον ΣΚΑΪ o Νίκος Σύψας και προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για μια επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. 

Ασταθείς επιδημιολογικά χαρακτήρισε τους δύο μήνες που ακολουθούν ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής Λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας, προειδοποιώντας πως «μπορούν τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα», ενώ η βούληση των ειδικών είναι να ζητήσουν εκ νέου το κλείσιμο των σχολείων, αν ξεφύγουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής είχε αποφασιστεί ότι στις «κόκκινες» περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια. Από τη στιγμή που η Αττική μπήκε στο «κόκκινο» ίσχυσε εκείνη η απόφαση.

«Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς», είπε στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής, είχε αποφασιστεί ότι στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, κάτι που θα συμβεί από Δευτέρα και την Αττική.

 Ο κ. Σύψας ανέφερε, μάλιστα, ότι την επόμενη βδομάδα ή και νωρίτερα θα παρθούν αποφάσεις. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα.»

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ ενός καθολικού lockdown. «Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο βδομάδες, για να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή.»

Τέλος, ασταθείς επιδημιολογικά χαρακτήρισε τους επομένους δυο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ο καθηγητής, λέγοντας πως σίγουρα μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.

«Αυτοί οι δύο μήνες θα είναι μήνες που κάθε μέρα θα ανατρέπονται οι προηγούμενες αποφάσεις. Η επιτροπή ακολουθεί τον ιό. Ο ιός βαράει τα νταούλια και εμείς χορεύουμε.»

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αναστολές συμβάσεων: Εκ των προτέρων οι δηλώσεις από τους εργοδότες για τον Φεβρουάριο
Γρηγορίου: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά»
Chevron Right