Υγεία

Σαρηγιάννης: Έρχεται τρίτο κύμα της πανδημίας στην Αττική τον Απρίλιο

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμά ότι θα υπάρχουν 900-950 κρούσματα μόνο στην Αττική – Πιθανώς να χρειαστεί να κλείσουν ξανά τα σχολεία.

«Περιμένω να δω τρίτο κύμα στην Αττική τον Απρίλιο», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ίδιος είπε πως περιμένουμε αύξηση των κρουσμάτων κυρίως στην Αττική και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περίπου 900-950 κρούσματα μόνο στην Αττική.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε και να πάρουμε περαιτέρω μέτρα. Υπογράμμισε ότι πιθανώς να χρειαστεί να κλείσουν τα σχολεία κάποια στιγμή και τόνισε πως οι συνθήκες δεν βοηθούν στην μείωση της μετάδοσης.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην βρετανική μετάλλαξη που είναι στην ελληνική κοινότητα και υπάρχει θέμα συνολικής διασπορά, το θέμα των εμβολίων που πρέπει να επιταχυνθούν για να είναι αποτελεσματικά και τον καιρό καθώς όπως ανέφερε βαδίζουμε στον σημαντικό μήνα του χειμώνα. Ο ίδιος πρότεινε αύξηση των τεστ παντού.

Το σενάριο του lockdown τύπου Μαρτίου

Στοιχεία για το πώς «κοκκίνισε» η Αττική και το πώς η εξέλιξη των κρουσμάτων μοιάζει με τα όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη τον Οκτωβρίο παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αττική είχε συμπεριφορά και εξέλιξη αύξησης των ενεργών κρουσμάτων όπως και η Θεσσαλονίκη, κάτι που προέκυψε από την ιχνηλάτηση των ενεργών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι όσοι με το άνοιγμα του λιανεμπορίου βγήκαν από το σπίτι τους και πήγαν για αγορές, έκαναν επίσης και επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Και είναι περίπου βέβαιο ότι τα άτομα αυτά μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν. Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι ο συνωστισμός ήταν κυρίως έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα, όπου συνήθως τηρούνταν τα μέτρα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γεωργιάδης: Μέτρα «ακορντεόν» όσο διαρκεί η πανδημία, ολικό lockdown αν χρειαστεί
Βυθίστηκε ιστιοφόρο στην Κρήτη - Ένας νεκρός
Chevron Right