Viral

Το πιο εύκολο ανοιχτό burger με αραβική πίτα και φανταστική sauce

Ένα πανεύκολο πιάτο για κάθε στιγμή, που ετοιμάζεται με σε 10 λεπτά και συγκινεί εξίσου μικρούς και μεγάλους.

Το burger έχει γίνει μέρος του γευστικού μας λεξιλογίου εδώ και πολλά χρόνια. Τα παιδιά το αγαπούν γιατί είναι ζουμερό και το απολαμβάνουν με τα χέρια όπου κι αν βρίσκονται κι οι μεγαλύτεροι το επιζητούν γιατί είναι ο «απαγορευμένος καρπό», φορτωμένο με άπειρες θερμίδες και συντηρητικά.

Όμως, το «παρεξηγημένο» burger είναι στην πραγματικότητα μια εξαιρετική πηγή ζωικής πρωτεΐνης, που δεν χρειάζεται παρά ελάχιστη προετοιμασία για να το απολαύσουμε φρέσκο και πεντανόστιμο.

Η παρακάτω συνταγή της σεφ Γωγώς Δελογιάννη γίνεται σε 10 λεπτά στην κυριολεξία και απαιτεί ελάχιστα υλικά, τα οποία οι περισσότεροι έχουμε στα σπίτια μας, και ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Υλικά:

700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα 20-25% λίπος

αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους ή τορτίγιας.

12 φέτες τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί για τοστ σε φέτες

120 γρ. μαγιονέζα

30 γρ. μουστάρδα

40 γρ. κέτσαπ

1 κ.σ. ξύδι

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

100 γρ. ψιλοκομμένη πίκλα

1 μικρό iceberg

2 μικρές ντομάτες σε φέτες

αλάτι, πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συναγερμός στο Παρίσι: Άνδρας απειλεί να ανατιναχθεί
ΣΥΡΙΖΑ: Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν εξαιτίας της ακραίας υποστελέχωσης
Chevron Right