Η Γωγώ Δελογιάννη, ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας, μας δείχνει πως θα φτιάξουμε μια πεντανόστιμη σούπα λαχανικών, εύκολα και γρήγορα.
Το μυστικό είναι φυσικά το ταχίνι που δίνει «σώμα» στη σούπα και υποκαθιστά το λάδι για εκείνους που επιμένουν να τρώνε το φαγητό τους αλάδωτο λόγω νηστείας.
Υλικά:
1 κεφαλάκι μπρόκολο ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλο καρότο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο πράσο πολύ ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
1/5 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
100 γρ. κριθαράκι μέτριο
3-4 κ.σ. ταχίνι χωρίς ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
TIP: Για εκείνους που ακολουθούν τους κανόνες της νηστείας 100% και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν λάδι, για να πάρει γεύση η σούπα τους υπάρχει ένα κόλπο.
Θα βάλουν το ταχίνι πρώτο στην κατσαρόλα και σε αυτό θα «τσιγαρίσουν» τα ψιλοκομμένα σκληρά λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, καρότο) για να μαλακώσουν.
Προσοχή! Το ταχίνι, παρότι περιέχει έλαια, καίγεται σε υψηλή θερμοκρασία. Γι’ αυτό, ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς. Σε περίπτωση που ο πάτος της κατσαρόλας είναι «στεγνός» προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
Δείτε το σχετικό βίντεο: