Τώρα που ο καιρός άρχισε να ψυχραίνει, το πρωινό αποκτά άλλη σημασία στην καθημερινή διατροφή μας, ειδικά όταν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά. Τα pancakes, οι παχουλούτσικες γλυκές τηγανίτες που λατρεύουν σε όλο τον κόσμο, παρασκευάζονται πανεύκολα με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Σερβίρονται με τα πάντα, από μπέικον και maple syrup -μια όχι τόσο υγιεινή επιλογή την οποία τιμούν δεόντως οι Αμερικανοί- ως φρούτα και γιαούρτι.
Αλλά ακόμα και αν το πρωί δεν έχουμε χρόνο για οτιδήποτε εκτός από ένα τοστ ή δημητριακά με γάλα, τα pancakes είναι ιδανικά για τα πρωινά του σαββατοκύριακου.
Η συνταγή που προτείνει η Γωγώ Δελογιάννη είναι πεντανόστιμη και υγιεινή, η ιδανική αρχή για κάθε ημέρα.
Υλικά για 6 pancakes:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κούπας κεφίρ (ή ξινόγαλα ή μισό – μισό γάλα και γιαούρτι)
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
Για το σερβίρισμα:
Τυρί κρέμα
Μέλι
Ξηροί καρποί
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά καλά σε μπολ. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ (το παραλείπουμε αν έχουμε μόνο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του), τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Ενώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πηχτό χυλό.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Αλείφουμε τον πάτο με λίγο ηλιέλαιο ή βούτυρο, τόσο ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα κολλήσουν.
Με ένα κουτάλι σούπας σχηματίζουμε κύκλους από τον χυλό στο ζεστό τηγάνι. Περιμένουμε να σχηματιστούν οι πρώτες φουσκάλες στην πάνω επιφάνεια των pancakes και γυρίζουμε.
Σερβίρουμε με …ό,τι θέλουμε.
Δείτε το βίντεο: