Αν υπήρχε μόνο μία συνταγή για κέικ στον κόσμο, θα ήταν αυτή. Απλή και αλάνθαστη, δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα μπολ, μια φόρμα, ένα χτυπητήρι και τον φούρνο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο κέικ που συνοδεύει τέλεια τον καφέ η το τσάι. Είναι επίσης ένας έξυπνος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε κάποια υλικά που έμειναν από προηγούμενες χρήσεις.
Σερβίρουμε το κέικ πασπαλισμένο σε άχνη ζάχαρη.
Υλικά:
- 3 μεσαία αβγά
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 130 γρ. βούτυρο αγελάδος
(προαιρετικά)
- βανιλίνη
- ξύσμα πορτοκάλι
- χοντροκομμένοι ξηροί καρποί και ξηρά φρούτα
- Κομματάκια κουβερτούρας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το ζαχαρούχο γάλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο -όχι καυτό- και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Το τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Ανάλογα με την διάθεσή μας και τι θα βρούμε στα ντουλάπια και το ψυγείο μας, μπορούμε να προσθέσουμε βανίλια, ξύσμα, ξηρούς καρπούς ή φρούτα σε κομμάτια.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά.
Δείτε το σχετικό βίντεο: