Viral

Συνταγή για εύκολα πασχαλινά κουλουράκια από τη Δέσποινα Βανδή

Ακολουθείστε τη συνταγή της για πασχαλινά κουλουράκια, αφράτα και αρωματικά, με ελαιόλαδο και γιαούρτι αντί για βούτυρο.
Despina Vandi / Instagram

Η Δέσποινα Βανδή λατρεύει την κουζίνα. Είναι το αγαπημένο της δωμάτιο, το βασίλειό της, από όπου εκπορεύονται όλες οι λιχουδιές που γεύονται οι φίλοι και η οικογένειά της.

Ειδικά Χριστούγεννα και Πάσχα, η τραγουδίστρια παρασκευάζει απαραιτήτως τσουρέκια και κουλούρια, συνήθως με τη βοήθεια των παιδιών της που ακολουθούν στα βήματά της.

Οι συνταγές της που μοιράζεται με τους φίλους της στα social media βρίσκουν πάντα ανταπόκριση. Είναι συνήθως εύκολες και νόστιμες και ένα «τσακ» πιο ελαφριές από τις περισσότερες.

Ακολουθείστε τη συνταγή της για πασχαλινά κουλουράκια, αφράτα και αρωματικά, με ελαιόλαδο και γιαούρτι αντί για βούτυρο.

Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

Υλικά:

2 γιαούρτια στραγγιστά 2%

1 ½ φλ. ελαιόλαδο

1 ½ φλ. ζάχαρη

4 βανίλιες

4 αυγά

2 φακελάκια baking powder

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 λεμόνι

5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Μπορεί και λίγο περισσότερο! Τόσο για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια)

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μικρή λεκάνη και προσθέτετε τελευταίο το αλεύρι.

Δώστε ό,τι σχήμα θέλετε στα κουλουράκια σας και τοποθετήστε τα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.

Αλείψτε τα με αυγό και ψήστε τα για 25’ στους 170.

Δε θα χρειαστείτε μίξερ.

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!

Δείτε την ανάρτηση της Δέσποινας Βανδή:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Despina Vandi (@desp1navandi)

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Χατζηδάκης, Σκέρτσος Chevron Left
Το δίδυμο Χατζηδάκη - Σκέρτσου