Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο από τις συγκεντρώσεις στην Τουρκία, που δείχνει έναν διαδηλωτή ντυμένο Picachu να τρέχει να ξεφύγει από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ειδικότερα, στις διαδηλώσεις που σημειώθηκαν χθες (26/3), μαζί με τους χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την οργή τους για τη σύλληψη του Εκρέμ Ιμάμογλου, έκανε την εμφάνισή του και… ένας τεράστιος Picachu, που όπως είναι φυσικό τράβηξε τα βλέμματα πάνω του.
Η εικόνα του δημοφιλούς χαρακτήρα της παιδικής σειράς δίπλα στους διαδηλωτές, εν μέσω χημικών και αστυνομικών επιθέσεων, απέκτησε γρήγορα συμβολική διάσταση. Με ανάρτησή του το Ρεπουμπλικανικό Λαικό κόμμα καλωσόρισε επίσημα τον Pikachu στην «αντίσταση».
Να σημειωθεί πως μέχρι τώρα έχουν συλληφθεί στην Τουρκία τουλάχιστον 1900 άτομα, όχι όμως ο Πίκατσου.
Δείτε το βίντεο με τον Picachu:
🚨 BREAKING: Pikachu has joined the anti-Erdogan uprising pic.twitter.com/LAmMQb6KgO
— NEXTA (@nexta_tv) March 27, 2025
Turkey – Pikachu Shocks the World: Sparks Fly in Anti-Erdogan Revolt! pic.twitter.com/hsud9j1iIZ
— The Matrix is Glitching (@TMisGlitching) March 27, 2025