Viral

Το απόλυτο κουρκούτι για μπακαλιάρο – Το «μαγικό» τρικ

Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη μας δείχνει πως θα φτιάξουμε το τέλειο κουρκούτι για μπακαλιάρο και όχι μόνο δίνοντας extra γεύση στο φαγητό μας.
Κουρκούτι
ΕΡΤ

Του Ευαγγελισμού στα περισσότερα μέρη της Ελλάδα έχει καθιερωθεί να τρώμε μπακαλιάρο με κουρκούτι. Αέρινο και, ιδανικά, στεγνό, σαν ένα σύννεφο που περικλείει στο εσωτερικό του ζουμερό ψάρι.

Το κουρκούτι φυσικά δεν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να τηγανίσουμε μπακαλιάρο. Ο γαλέος προσφέρεται εξίσου και πολλοί τον προτιμούν σε σχέση με τον μπακαλιάρο.

Επίσης, το κουρκούτι ταιριάζει πολύ ωραία στα λαχανικά. Κολοκυθάκια και μελιτζάνες που τηγανίζονται ωμά το καλοκαίρι ή κουνουπίδι προβρασμένο τον χειμώνα, ένα καταπληκτικό μεζέ που θα ικανοποιήσει πλήρως τους vegan καλεσμένους μας.

Η Γωγώ Δελογιάννη ακολουθεί την κλασική συνταγή για κουρκούτι με μπύρα και baking, την οποία εμπλουτίζει με σκόνη σκόρο, κρεμμύδι και μουστάρδα. Μην τα φοβηθείτε! Προσθέτουν extra πόντους γεύσης στο πιάτο μας.

Τα μαγικά τρικ για τέλειο τηγάνισμα

1. Το κουρκούτι πρέπει να είναι κρύο όταν θα πέσει στο τηγάνι. Όσο πιο κρύο, τόσο λιγοστεύουν οι πιθανότητες να διαλυθεί.

2. Μια λύση για να μείνει κρύο του κουρκούτι είναι να προσθέσουμε 2 παγάκια και να το βάλουμε στο ψυγείο ως την τελευταία στιγμή.

3. Για να «κολλήσει» το κουρκούτι στην επιφάνεια του τροφίμου που θα τηγανίσουμε, αυτή πρέπει να είναι αδρή. Το ψάρι πρέπει πρώτα να το αλευρώσουμε, να το τινάξουμε για να φύγει το περισσό αλεύρι και μετά να βουτήξουμε στο κρύο κουρκούτι.

Υλικά για το κουρκούτι:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα μπύρα

1 K.y. baking powder

1 κ.γ. σκόνη σκόρδο

1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη

1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη

Αλάτι, πιπέρι

Για το κουνουπίδι τηγανιτό σε κουρκούτι της Γωγώς Δελογάννη θα χρειαστούμε:

1 δόση κουρκούτι

1 κουνουπίδι βρασμένο και κομμένο σε μπουκετάκια

Και για τη σάλτσα…

2 κ.σ. σησαμέλαιο

4 κ.σ. ταχίνι

3 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 μεγάλο λεμόνι χυμό και ξύσμα

Με τσίλι πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη (προαιρετικά) ή μπούκοβο

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και βουτάμε τις μπουκιές μας στην σάλτσα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρεκόρ στα κέρδη από τον «Βάρσο» της Κηφισιάς - Η ιστορία του εμβληματικού ζαχαροπλαστείου από το 1892