Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα πιάτα του ελληνικού συνταγολογίου. Θύμα της προχειρότητας, έγινε συνώνυμο του διατροφικού καταναγκασμού, ένα φαγητό που μάθαμε να αποφεύγουμε ως παιδιά.
Όμως, το σπανακόρυζο με ελάχιστη προσπάθεια είναι ένα βαθιά νόστιμο πιάτο, πλούσιο σε σίδηρο και άλλα θρεπτικά συστατικά. Και πλέον, με την άνεση που προσφέρει το συσκευασμένο πλυμένο σπανάκι, είναι μια συνταγή που γίνεται εύκολα και γρήγορα, στον χρόνο που μαγειρεύεται το ρύζι.
Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη μας καθοδηγεί βήμα βήμα πως θα κάνουμε ένα πεντανόστιμο, αρωματικό σπανακόρυζο, με υλικά:
- 1 κιλό καθαρισμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ελαιόλαδο
Δείτε το σχετικό βίντεο: