Καλαμαράκια, χταπόδι, σουπιές, γαρίδες και καραβίδες αποτελούν την ραχοκοκαλιά για τις περισσότερες συνταγές της Καθαράς Δευτέρας . Είναι οι μοναδικές μορφές ζωικής πρωτεΐνης των οποίων επιτρέπεται η κατανάλωση και τα απολαμβάνουμε σε κάθε μορφή.
Η συνταγή που ακολουθεί από τη σεφ Γωγώ Δελογιάννη είναι μία διαφορετική προσέγγιση στον παραδοσιακό συνδυασμό ζυμαρικών με θαλασσινά.
Αντί για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και γαριδομακαρονάδα, η σεφ προτείνει σπαγγέτι με καλαμαράκια και πέστο. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο πιάτο, που ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις της νηστείας, γίνεται γρήγορα και εύκολα και επιπλέον είναι οικονομικό.
Το σπαγγέτι με καλαμαράκια και πέστο είναι ιδανικό για τη νηστεία της Σαρακοστής. Όμως, οι fans των θαλασσινών και των ζυμαρικών θα απολαύσουν όλο τον χρόνο με τη συνοδεία ενός ποτηριού παγωμένου λευκού κρασιού.
Υλικά:
500 γρ. σπαγγέτι
250 γρ. πέστο βασιλικού
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα, σε ροδέλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
100 γρ. κουκουνάρι
Φύλλα βασιλικού
Για τα ψητά ντοματίνια:
500 γρ. ντοματίνια
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Δείτε το σχετικό βίντεο: