Η τηγανιά είναι ένα πανεύκολο πιάτο που συνηθίζεται σε όλη την Ελλάδα τον χειμώνα. Τα μυστικά για να γίνει ακόμα πιο νόστιμο είναι: 1. Το ποιοτικό κρέας και 2. Η ποικιλία εσπεριδοειδών που θα δώσουν τα αρώματά του στο φαγητό και θα μετριάσουν την αίσθηση της λιπαρότητας.
Αν αχνίσουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και στο σκόρδο σε ελάχιστο νερό, πριν ρίξουμε το ελαιόλαδο για το σοτάρισμα, το αποτέλεσμα θα είναι πιο τρυφερό και καλομαγειρεμένο.
Υλικά για 4 άτομα:
700 γρ. μαύρος χοίρος Ολύμπου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
250 γρ. λευκό κρασί
250 ml νερό
χυμός από 1/2 ροζ γκρέιπφρουτ
χυμός από 1 μοσχολέμονο
χυμός από 2 μανταρίνια
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
1 κλωναράκι μαντζουράνα
Για το σερβίρισμα:
φέτες εσπεριδοειδών
φέτες ψωμί
Δείτε το σχετικό βίντεο: