Η σοκολάτα είναι συνώνυμο της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν σοκολάτες για να εκφράσουν την αγάπη τους και οι αζευγάρωτοι για να «παρηγορηθούν».
Την ημέρα που γιορτάζει ο άγιος του έρωτα, η σοκολάτα έχει την τιμητική της – θα την βρούμε σε όλες τις μορφές, τα χρώματα και τα σχήματα, στολισμένη με φράουλες και φρούτα του δάσους και ενισχυμένη με ξηρούς καρπούς και αλκοολούχα ποτά.
Όμως, για ένα extra touch ρομαντισμού, τίποτα δεν συγκρίνεται με μια μίνι σοκολατένια τούρτα φτιαγμένη από τα χέρια μας.
Η πανεύκολη συνταγή που έδωσε η Ελένη Ψυχούλη στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ δεν χρειάζεται φούρνο ή μίξερ ή δυσεύρετα υλικά. Αν κάποιος έχει στο σπίτι του λίγο γάλα, λίγο βούτυρο κι ένα στραγγιστό γιαούρτι, τότε αρκεί μια επίσκεψη στο περίπτερο για να συμπληρωθούν τα απαραίτητα υλικά.
Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα λουλούδια ή φρούτα, κατά προτίμηση φράουλες ή φρούτα του δάσους.
Η μοναδική «δυσκολία» είναι ότι η τούρτα θα πρέπει να παραμείνει στο ψυγείο τουλάχιστον ένα τρίωρο για να σταθεροποιηθεί.
Υλικά για τούρτα διαμέτρου 18 εκ.:
2 πακέτα μπισκότα κανέλας
150 ml γάλα
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 γιαούρτι στραγγιστό
50 γρ. βούτυρο
Για την εκτέλεση δείτε το σχετικό βίντεο: