Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι συνήθως μια «ωδή» στο κρέας. Γαλοπούλα, χοιρινό, αγριογούρουνο, ακόμα και αρνί και μοσχάρι έχουν την τιμητική τους στο τραπέζι. Για να τα συνοδεύσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας. Άλλοι θα επιμείνουν παραδοσιακά: πατάτες, γέμιση αν το μενού περιλαμβάνει γαλοπούλα ή κόκορα, σούπα για αρχή, πίτες και λαχανοντολμάδες για τους πιο παραδοσιακούς. Ό,τι και αν επιλέξετε ως συνοδευτικό, ένα πράγμα δεν μπορεί να λείπει από το τραπέζι. Μια πολύχρωμη, δροσιστική σαλάτα που λειτουργεί ως αντίδοτο στη λιπαρότητα του κρέατος, στολίζει και δροσίζει τον ουρανίσκο.
Η σεφ Γωγώ Δελογιάννη έφτιαξε δύο παραλλαγές με βάση εποχικά υλικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς που θα απογειώσουν το τραπέζι σας.
Υλικά:
8 κ.σ. μαγιονέζα
3 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 μήλα κομμένα σε φέτες
1/4 κούπας σταφίδες
1 κούπα πολύ λεπτοκομμένο σέλερι
1 κούπα κομμένα και ψημένα καρύδια
1 λάχανο λευκό (ή μισό μισό λευκό και κόκκινα)
1 κούπα ρόδι καθαρισμένο
Δείτε το σχετικό βίντεο: