Viral

Εύκολοι κουραμπιέδες «λουξ» με… άλλο βούτυρο – Εκλεκτή συνταγή

Ο pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει κουραμπιέδες με εκλεκτά υλικά και γεύση δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης προτείνει μια συνταγή για κουραμπιέδες, χωρίς σπασμένο αμύγδαλο, με πούδρα αμυγδάλου. Με λεπτή γεύση κι εύκολοι στην παρασκευή, ενσωματώνουν τη γεύση του ξηρού καρπού, διακριτικά. Στο γευστικό και αρωματικό αποτέλεσμα παίζει ρόλο και η χρήση βουτύρου αγελάδας αντί για το «παραδοσιακό» βούτυρο από αιγοπρόβειο γάλα, που δίνει πιο βαρύ αποτέλεσμα.

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 ml σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
  • 50 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 20 ml κονιάκ
  • 2 κρόκους μεσαίων αβγών
  • 1 βανίλια
  • ξύσμα από ένα βιολογικό πορτοκάλι ακέρωτο

Για το γαρνίρισμα:

  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ανθόνερο ή ροδόνερο

Εκτέλεση:

  • Το μυστικό της επιτυχία έγκειται στο καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη άχνη. Πρέπει να χτυπήσουμε τα υλικά στο μίξερ αρκετή ώρα ώστε να λάβουμε μια λεία κρέμα.
  • Στην κρέμα αυτή θα προσθέσουμε τους κρόκους των αυγών και θα συνεχίσουμε το χτύπημα μέχρι η κρέμα μας να πάρει ομοιόμορφο κροκί χρώμα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας κάνοντας με το δάχτυλο ένα βαθούλωμα στο κέντρο τους από την κάτω πλευρά. Με αυτό τον τρόπο θα ψηθούν πιο ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε 170 βαθμούς στον αέρα περίπου για 25 λεπτά.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Βορίδης: Η συζήτηση για τα κέρδη των τραπεζών οδήγησε σε συστημική αστάθεια
Αποξηλώνεται ο τρούλος της Αγιάς Σοφιάς - Η δυσκολία με τα περίφημα ψηφιδωτά
Chevron Right