Viral

Ονειρεμένο μπισκοτογλυκό με μόλις 4 υλικά

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός προτείνει ένα πανεύκολο και πολύ οικονομικό γλύκισμα που θα γίνει το αγαπημένο όλων των παιδιών.

Το λάιμ, το μοσχολέμονο στα ελληνικά, παράγεται πλέον και στην Ελλάδα σε περιοχές της Πελοπονήσου που το κλίμα τους ευνοεί την καλλιέργεια. Είναι εξαιρετικά αρωματικό και λιγότερο ξινό σε σχέση με το ξαδερφάκι του, το λεμόνι, και θα δώσει υπέροχη γεύση στο γλυκό σας, μια παραλλαγή του κλασικού μπισκοτογλυκου που μεταχειρίζεται υλικά τα οποία βρίσκονται σε κάθε μίνι μάρκετ ή μπακάλικο της γειτονιάς και είναι απολύτως οικονομικά.

ΥΛΙΚΑ για 9 άτομα

Για το γλυκό:

1 κούπα χυμός μοσχολέμονου (λάιμ)

720 ml γάλα εβαπορέ

800 ml ζαχαρούχο γάλα

2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ

Για το σερβίρισμα:

Γλυκιά σαντιγί

Ξύσμα και φέτες μοσχολέμονου

Εκτέλεση:

Σε ένα δοχείο ανακατεύετε όλα τα υλικά για το γλυκό εκτός από τα μπισκότα.

Ανακατεύετε με σπάτουλα ή αυγοδάρτη για λίγα λεπτά, μέχρι, υπό την επίδραση του όξινου από το λάιμ, να αρχίσει να πήζει ελαφρά η κρέμα.

Σε ένα ορθογώνιο σκεύος στρώνετε εναλλάξ μπισκότα και κρέμα, σχηματίζοντας 4 στρώσεις.

Καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για -το λιγότερο- 4 ώρες ή ολόκληρο το βράδυ.

Διακοσμείτε με σαντιγί. Αν οι φέτες από λάιμ δεν αρέσουν στα παιδιά σας, μπορείτε να τρίψετε λίγη φλούδα για το άρωμα και σκορπίσετε σπασμένα αμύγδαλα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για τα F-35 στην Ελλάδα: Η επιστολή και το χρονοδιάγραμμα
Σεισμός τώρα κοντά στη Σάμο
Chevron Right