Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου προσφέρεται πάνω απ’ όλα για ρομαντικές αποδράσεις και εξόδους για δύο. Όμως, μια γλυκιά έκπληξη είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ιδιαίτερα όταν αποκαλύπτεται στο τραπέζι το πρωί με τον καφέ για να ξεκινήσει η ημέρα με ένα φιλί.
Η σοκολατένια καρδιά που σας προτείνουμε είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της. Η μοναδική «δυσκολία» που έχει είναι ότι θα πρέπει να βρούμε μια ανοιγόμενη φόρμα σε σχήμα καρδιάς, κατά προτίμηση αντικολλητική.
Το συγκεκριμένο γλυκό απολαμβάνεται σε θερμοκρασία δωματίου αλλά είναι ακόμα καλύτερο παγωμένο.
Υλικά:
Για το κέικ:
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. βούτυρο
4 αυγά
5 κουτ. σούπας κακάο
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κάψουλα βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη:
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ανοιχτόχρωμη κρέμα..
Προσθέτουμε το κακάο τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν -όχι παραπάνω.
Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με κακάο -αντί για αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κουβερτούρα που έχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα. Δεν επιτρέπουμε στο μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού.
Αν το κέικ έχει κρυώσει και σταθεροποιηθεί σχετικά, το ξεφορμάρουμε και με ένα κοφτερό μαχαιράκι λειαίνουμε τις γωνίες.
Περιχύνουμε με το χλιαρό γλάσο. Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε.
TIP: Για το γλασάρισμα το κέικ πρέπει να έχει κρυώσει και το γλάσο να είναι χλιαρό και να έχει κρεμώδη σύσταση.