Viral

Taste Atlas: Το ελληνικό έδεσμα που μπήκε στο Top 3 των καλύτερων πρωινών του κόσμου

Το έδεσμα από τη Βόρεια Ελλάδα που τρώγεται ως πρωινό και… όχι μόνο.

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις «τοπ» κουζίνες του πλανήτη (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), η Ελλάδα απέσπασε ακόμη μία διάκριση, αυτήν τη φορά στην κατηγορία «το καλύτερο πρωινό του κόσμου για το 2023».

Αναλυτικότερα, στη λίστα που δημοσίευσε το Taste Atlas, η πατροπαράδοτη μπουγάτσα αναδείχθηκε στην τρίτη θέση παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, με άριστα το 5, η μπουγάτσα συγκέντρωσε βαθμολόγια 4,58 ισοβαθμώντας με ένα άλλο βραζιλιάνικο έδεσμα.

bougatsa_1_2c607.jpg

Την πρώτη θέση κατέλαβε ένα σερβικό πιάτο και τη δεύτερη ένα άλλο από τη Μαλαισία.

Taste_Atlas_b9229.jpg

«Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση κρέμας σιμιγδαλιού, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί. Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί.

Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις. Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης», αναφέρει το Taste Atlas.

Το πιάτο από τη Σερβία που αναδείχθηκε στην πρώτη θέση των καλύτερων πρωινών του κόσμου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιώργος Γεροντιδάκης: Πότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον «Σασμό»
Γκάζι: Πώς συνδέεται με τον «πιστολέρο» η διαβόητη αλβανική συμμορία Cole - Ποιος είναι ο 37χρονος Ν.Ι.
Chevron Right