Viral

Τέλεια γέμιση γαλοπούλας με την υπογραφή της star chef Nigella Lawson

Η πιο εύκολη και γευστική γέμιση γαλοπούλας που μπορούμε να ετοιμάσουμε ως και 2 ημέρες πριν από το τραπέζι και να την φυλάξουμε στο ψυγείο.

Η γαλοπούλα είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος κάθε οικοδεσπότη τα Χριστούγεννα. Εκτός από το πολύωρο ψήσιμο, ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος είναι η γέμιση.

Μην πανικοβάλλεστε. Η Nigella Lawson, η γκουρού της «εκλαϊκευμένης» υψηλής κουζίνας που η επιρροή της στα γαστρονομικά ήθη είναι παγκόσμια, έχει τη λύση. Η γέμιση που προτείνει περιλαμβάνει υλικά στα οποία έχουμε όλοι πρόσβαση κι επιπλέον ετοιμάζεται γρήγορα και διατηρείται στο ψυγείο ακόμα και για 2 ημέρες. Και για τους πιο προνοητικούς, η σεφ προτείνει, αντί για ολόκληρη γαλοπούλα ένα ολόκληρο στήθος γαλοπούλας, περίπου 5 κιλών, ξεκοκαλισμένο και ανοιγμένο.

Η ποσότητα της γέμισης στις οδηγίες που ακολουθούν είναι για 10-12 άτομα και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας και το βάρος του πουλερικού -αν θα επιλέξετε ένα ρολό από στήθος ή ολόκληρη γαλοπούλα.

Υλικά

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. αποξηραμένα cranberries
  • 100 ml κρασί μαρσάλα ή μπράντι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεσαία κρεμμύδια
  • ¼ κουτ. γαρύφαλλο
  • ½ κουτ. μπαχάρι
  • 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο
  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα καλής ποιότητας
  • 2 αυγά
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 60 γρ ψίχουλα από ψωμί (μπαγιάτικο κατά προτίμηση -αν δεν έχετε προτιμήστε τριμμένη φρυγανιά)

Εκτέλεση:

Πως θα φτιάξετε τη γέμιση – Φάση 1η

Βάζετε τα cranberries και το κρασί ή το μπράντι σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ποτό.

Αφαιρείτε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει. Όταν μαλακώσουν, προσθέτετε το γαρύφαλλο, το μπαχάρι και το φασκόμηλο και ανακατεύετε να αρωματιστεί το λάδι.

Ρίχνετε στο τηγάνι το λουκάνικο και με ξύλινη κουτάλα ή με το εργαλείο για τον πουρέ πιέζετε να σπάσει η γέμιση και να ψηθεί μέχρι να χάσει το ροζ χρώμα του το κρέας, περίπου 5 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε στο μείγμα τα cranberries και όσο ποτό έχει απομείνει στο σκεύος.

Ανακατεύετε καλά, αφήνετε να κρυώσει το μείγμα, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Προσοχή! Τα λουκάνικα περιέχουν αλάτι γι’ αυτό μην παρασυρθείτε να ρίξετε επιπλέον.

Πως θα φτιάξετε τη γέμιση – Φάση 2η

Όταν είστε έτοιμοι να γεμίσετε το ρολό ή τη γαλοπούλα σας, βγάζετε την γέμιση από το ψυγείο, προσθέτετε τα αυγά, το τριμμένο τυρί και τα ψίχουλα και ανακατεύετε καλά.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Τι ώρα μπαίνει η πληρωμή στα ΑΤΜ
Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τα Χριστούγεννα το 2024
Chevron Right