Viral

Τέλειο vegan χριστουγεννιάτικο κέικ σαν εγγλέζικη πουτίγκα

Γίνεται στο χέρι, χωρίς μίξερ και η γεύση του δεν μοιάζει με κανένα άλλο κέικ.

Η σεφ Γωγώ Δελόγιαννη έδειξε σήμερα την συνταγή ενός κέικ – «απομίμηση» εγγλέζικης πουτίγκας που θα συγκινήσει τους πάντες και πάνω από όλα τους vegan.

Υλικά:

800 γρ. ανάμεικτα αποξηραμένα φρούτα πολύ ψιλοκομμένα (σταφίδες, κράνμπερι, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα)

200 γρ. κεράσια γλασέ

1 πορτοκάλι ξύσμα

175 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. μελάσα

350 γρ. μαργαρίνη

200 ml νερό

100 ml μαύρο ρούμι

2 κ.γ. σόδα

460 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο

1/2 κ.γ. κάρδαμο

1/4 κ.γ. μπαχάρι

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο

150 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

10 κ.σ. κονιάκ ή σέρι ή μαύρο ρούμι

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα υγρά και τα φρούτα και σιγοβράζουμε για 12 – 15 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σόδα, ανακατεύουμε και περιμένουμε να αφρίσει. Σβήνουμε τη φωτιά.

Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και το ξύσμα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα το μείγμα από το αλεύρι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Μόλις απορροηφηθεί το αλεύρι, προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε φόρμα στην οποία έχουμε στρώσει διπλά λαδόκολλα.

Ψήνουμε 2 ώρες και ένα τέταρτο στους 150 βαθμούς.

Όταν είναι έτοιμο και έχει κρυώσει το περνάμε κάθε μερικές ώρες με κονιάκ ή ρούμι, ό,τι χρησιμοποιήσαμε και μέσα, μέχρι 6 – 7 φορές μέσα στην ημέρα.

Αν δεν καταναλώσουμε το κέικ άμεσα, το τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και διατηρείται για όλο το διάστημα των γιορτών.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Γολγοθάς» για 100 Θεσσαλονικείς στον δρόμο προς τη Βιέννη - Το πούλμαν τους εγκλωβίστηκε από τη χιονοθύελλα (βίντεο)
Απροειδοποίητη επίσκεψη Κασσελάκη στους εργαζομένους του ΕΚΑΒ - «Είναι οι ήρωες της κοινωνίας» (βίντεο)
Chevron Right