Viral

Μακαρόνια στο τηγάνι: Το κόλπο για το μαγείρεμα

Τα μακαρόνια είναι αγαπημένη τροφή των Ελλήνων. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να τα βράσετε σε κατσαρόλα…

Κατά κανόνα, για να φτιάξετε μακαρόνια, πρώτα βράζετε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα και μετά τα ρίχνετε μέσα, σωστά; Μόνο που έτσι σπαταλάτε πολύ περισσότερο νερό απ’ όσο χρειάζεται (κάτι που φαίνεται όταν σουρώνετε στο τέλος τα ζυμαρικά) αλλά και πολύ ηλεκτρική ενέργεια για να φέρετε σε σημείο βρασμού το νερό.

Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα μεγάλο τηγάνι, λίγο ελαιόλαδο και… τα ζυμαρικά που προτιμάτε:

Πρώτα απ’ όλα λαδώστε καλά το τηγάνι προτού το βάλετε στην φωτιά.

Στην συνέχεια βάλτε στο τηγάνι τα μακαρόνια μαζί με κρύο νερό. Το μυστικό εδώ είναι η ποσότητα του νερού να είναι αρκετή απλά για να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά.

Βάλτε καπάκι στο τηγάνι και αφήστε τα μακαρόνια να βράσουν, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αποχαιρέτησε τον Παναθηναϊκό ο Κάτσε
Μπαράζ επιθέσεων σε γραφεία της ΝΔ και ATM
Chevron Right