Η μοσχαρόπουπα είναι μια από τις πιο αγαπημένες σούπες της ελληνικής μαμαδίστικης κουζίνας. Δυστυχώς, η παρασκευή της απαιτεί χρόνο -μια επίσκεψη στον κρεοπώλη μας συν κάμποση ώρα πάνω από το μάτι της κουζίνας. Επιπλέον, η κλασική μοσχαρόσουπα σπάνια είναι αρεστή στα παιδιά.
Ευτυχώς για εμάς, οι Αμερικανοί έχουν απλοποιήσει τα πάντα. Η hamburger soup χρησιμοποιεί κιμά για μπιφτέκια που υπάρχει σε κάθε σπίτι και κάποια ακόμα απλά υλικά, τα οποία μεταμορφώνει σε ένα πιάτο ζεστό και γευστικό, κατάλληλο για το χειμωνιάτικο οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά:
- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 φλιτζάνια καρότα κομμένα σε κύβους
- 1 φλιτζάνι ψυλοκομμένο σέλερι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένα μυρωδικά
- 900 ml ζωμός βοδινού
- 1 ¾ φλιτζανιού τριμμένη ντομάτα ή κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας πελτέ
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι και πιπέρι
- 1φλυτζάνι κοφτό μακαρόνι
- ¼ φλυτζανιού κόκκινο κρασί
Εκτέλεση:
Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαρύ πάτο που έχουμε θερμάνει βάζουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να καβουρδιστεί.
Μεταφέρουμε τον κιμά σε άλλο σκεύος και βάζουμε στη κατσαρόλα το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Περιχύνουμε τα ψημένα λαχανικά, με τον ζωμό, την ντομάτα, τη δάφνη και τον πελτέ και περιμένουμε να πάρει βράση το μείγμα.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμη η σούπα, μεταφέρουμε στην κατσαρόλα τον κιμά και τα ζυμαρικά.
Όταν τα ζυμαρικά είναι σχεδόν έτοιμα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται. Προαιρετικά, ρίχνουμε λίγο κόκκινο κρασί κι αφήνουμε να πάρει μια βράση για να εξατμιστεί το αλκοόλ.