Επειδή είναι πολύ εύθραυστες, τις μαζεύουν προσεκτικά με το χέρι και είναι διαθέσιμες μόνο 10 ημέρες τον χρόνο. Έτσι, η τιμή τους φτάνει περίπου 1.000 ευρώ το κιλό!
Οι Bonnottes Noirmoutier, όπως λέγονται, ανήκουν στις παραδοσιακές και διατηρητέες ποικιλίες πατάτας. Είχαν εισαχθεί στο νησί στη δεκαετία 1920-1930.
Σύμφωνα με το Great Big Story, η καλλιέργεια γίνεται από τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό και η ποσότητά της είναι περιορισμένη, περίπου 13.000 τόνους και πολλές φορές δεν επαρκεί για τη ζήτηση που έχει.