Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού καλούν τους Έλληνες να επιλέγουν φαγητά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και φτωχά από άποψη θερμίδων. Φαγητά δροσερά και εύπεπτα που εκμεταλλεύονται τα φρούτα και τα κηπευτικά της εποχής για να μας «στηλώσουν», χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό μας.
Η σαλάτα με μαυρομάτικα και νεκταρίνια που προτείνει η σεφ Γωγώ Δελογιάννη περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε ανάγκη. Είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες, είναι απίστευτα αρωματική και χορταστική και απολαμβάνεται καλύτερα παγωμένη, απευθείας από το ψυγείο.
Υλικά:
500 γρ. μαυρομάτικα
2-3 νεκταρίνια σκληρά σε κύβους
1 κούπα ντοματίνια
1 μεγάλο κολοκύθι σε κύβους
2 καρότα στο μπλέντερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5-6 φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ψιλοκομμένα
1 κούπα ρύζι parboiled βρασμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Δείτε πως θα φτιάξετε την σαλάτα μαυρομάτικα με νεκταρίνια: