Θέλετε κάτι γλυκό από τα χεράκια σας; Ένα γλυκό από αγνά υλικά που γίνεται γρήγορα και εύκολα, χωρίς καμία πιθανότητα αποτυχίας;
Το μπισκοτογλυκό που παρουσίασε σήμερα ο σεφ Γιώργος Τσούλης στην «Ελένη» είναι ό,τι χρειάζεστε.
Προμηθευτείτε μπισκότα ό,τι τύπου προτιμάτε, κατά προτίμηση παραλληλόγραμμου σχήματος για να καλύπτουν ομοιόμορφα την φόρμα. Πάρτε μια παραλληλόγραμμη φόρμα την οποία θα καλύψετε με μεμβράνη τροφίμων για να ξεφορμάρετε το γλυκό χωρίς πρόβλημα και ξεκινήστε.
Υλικά:
Για την κρέμα:
720 ml γάλα
240 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
14 γρ. κακάο
45 γρ. κορν φλάουρ
165 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Για το βούτηγμα των μπισκότων:
120 ml γάλα
1 κ.γ. καφέ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Το αποτέλεσμα θα είναι μια ρευστή κρέμα.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια και περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα για το βούτηγμα των μπισκότων, το οποίο μπορούμε να αρωματίσουμε καφέ ή κάποιο λικέρ.
Όταν όλα τα υλικά είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, τότε βαπτίζουμε ένα – ένα τα μπισκότα στο γάλα, τινάζοντας για να μην απορροφήσουν πολύ υγρό και μαλακώσουν. Καλύπτουμε με τα μπισκότα όλη την επιφάνεια της φόρμας και σκεπάζουμε με ένα στρώμα κρέμας -το 1/3 της συνολικής ποσότητας.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας με τον ίδιο τρόπο 3 στρώματα, ολοκληρώνοντας το γλυκό με ένα στρώμα κρέμας. Σκεπάζουμε αν θέλουμε με λίγη τρούφα.
Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου μέχρι να σταθεί η κρέμα και να ρουφήξουν τα μπισκότα.
Δείτε το σχετικό βίντεο: