Το Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεδώσουμε, ειδικά όσοι τηρήσαμε τη νηστεία το προηγούμενο διάστημα. Όμως, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος και εντοσθίων, καθώς αλκοόλ και ζάχαρης, είναι επιβαρυντική για την υγεία και τη σιλουέτα μας.
Καιρός λοιπόν να επιστρέψουμε στον δρόμο της αρετής, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το φαγητό που καταναλώνουμε. Πως θα γίνει αυτό; Βάζοντας στο καθημερινό μας διαιτολόγια λευκή πρωτεΐνη και άφθονα λαχανικά. Ασπράδι από αυγό, ψάρι και κοτόπουλο, μαζί με τα λαχανικά της εποχής θα επιτρέψουν στον οργανισμό μας να ξαναβρεί τον βηματισμό του, μετά από τις γιορτές, ενόψει καλοκαιριού.
Το μπριάμ με κοτόπουλο που προτείνει η Γωγώ Δελογιάννη πληροί όλες τις προϋποθέσεις για υγιεινή διατροφή, κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Είναι νόστιμο, χορταστικό και περιέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την εύρυθμη λειτουργία του.
Υλικά:
600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο στήθος
3 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι σε φέτες
2 ντομάτες σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρέσκο θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε βαθύ ταψί ή σε μπασίνα βάζουμε όλα τα λαχανικά κομμένα σε μικρά κομμάτια, όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα, και το κοτόπουλο, επίσης κομμένο σε κομμάτια σε μέγεθος καρυδιού.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τον χυμό της ντομάτας και λίγο λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού τα υλικά.
Προσέχουμε ώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου να είναι κάτω από τα λαχανικά για να μην στεγνώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι τα λαχανικά να είναι έτοιμα. Προσέχουμε να μην στεγνώσει τελείως το φαγητό από τα υγρά του.
Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και περιχύνουμε με φρέσκο ελαιόλαδο πριν σερβίρουμε.
Δείτε το σχετικό βίντεο: