Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της γερμανικής πρωτεύουσας, ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, βρισκόταν το βράδυ της Παρασκευής στην χαμηλού ύψους γέφυρα Jannowitz στον ποταμό Spree και άρχισε να ουρεί όταν από κάτω περνούσε ένα τουριστικό σκάφος.
Οπως αναφέρει η DW, ενας αριθμός ανθρώπων που επέβαιναν στο πλοιάριο πετάχτηκαν όρθιοι από τη δυσάρεστη έκπληξη, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν τα κεφάλια τους καθώς το σκάφος περνούσε κάτω από τη γέφυρα.
Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο με τραυματισμούς στο κεφάλι ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν ο «δράστης» συνελήφθη ή αν του επιβλήθηκε πρόστιμο.
Η ενέργειά του, πάντως, επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενα άτομο έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Τα ζώα στο ζωολογικό κήπο συμπεριφέρονται καλύτερα»