Οι γιορτές θέλουν το γλυκό τους. Ειδικά αν στην οικογένεια υπάρχουν μικρά παιδιά που περιμένουν ανυπόμονα να τελειώσουν όλοι με τις γαλοπούλες και το χοιρινό για να περάσουν στο… κυρίως θέμα που δεν είναι άλλο από το επιδόρπιο.
Όμως, στον μαραθώνιο των προετοιμασιών για το τραπέζι των Χριστουγέννων, το γλυκό κόβει το νήμα τελευταίο. Θύμα της κούρασης και του παραφουσκωμένου λογαριασμού, το επιδόρπιο μένει για το τέλος.
Κανένα πρόβλημα. Εμείς κάναμε την έρευνά μας και βρήκανε για εσάς 3 συνταγές για εύκολα και γρήγορα γλυκά με ελάχιστα υλικά με τις υπογραφές γνωστών ζαχαροπλαστών.
Brownies – πειρασμός με 3 υλικά του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Υλικά:
400 γρ. πραλίνα φουντουκιού
2 αυγά μεγάλα
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 20 x 20 εκ. με αντικολλητικό χαρτί.
Σε δύο μεγαλούτσικα μπολ βάζουμε ξεχωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια.
Χτυπάμε τους κρόκους με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να αφομοιωθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, μην ανησυχείτε.
Χτυπάμε το ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Μεταφέρουμε την μαρέγκα τμηματικά στο μπολ με τα αυγά και την πραλίνα και ανακατεύουμε μαλακά να αφομοιωθεί.
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Σοκολατένιο ψυγείου με 2 υλικά του Δημήτρη Μακρυνιώτη
Υλικά:
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
250 γρ. μπανάνες
Προαιρετικά τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.
Στη συνέχεια, σε ένα μούλτι, πολτοποιούμε τις μπανάνες.
Αφαιρούμε την λιωμένη κουβερτούρα από το μπεν μαρί, προσθέτουμε μέσα τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 16 εκατοστών ή σε άλλο σκεύος της επιλογής μας και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Όταν παγώσει, το αφαιρούμε από το τσέρκι και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τρούφα.
Πανεύκολη μους σοκολάτας με 2 υλικά του Τάσου Αντωνίου
Υλικά:
1 φλιτζάνι κρέμα γαλάκτος με 35% λιπαρά πολύ κρύα
1/2 φλιτζάνι πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
Προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σερβίρουμε τη μους σε μπολάκια ή ποτηράκια τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.