Κάθε σταφύλι πρέπει να είναι πάνω από 20g και να περιέχει πάνω από 18% σάκχαρα. Επιπλέον, το τσαμπί πρέπει να ζυγίζει τουλάχιστον 700 γραμμάρια. Για αυτό το λόγο το 2010 πουλήθηκαν μόνο έξι τσαμπιά, ενώ τον επόμενο χρόνο κανένα. Φέτος αναμένεται να πουληθούν 26.000 κομμάτια.
Το εν λόγω τσαμπί πουλήθηκε στην αλυσίδα ξενοδοχείων έναντι 1,2 εκατομμύρια γιεν ή 11.000 δολάρια (9.817 ευρώ), για να εορταστούν τα 12 χρόνια της επιχείρησης. Και αν τα 11.000 δολάρια μπορεί να φαίνονται ένα τρελό χρηματικό ποσό για να ξοδέψετε για ένα τσαμπί σταφύλια, δεν είναι τόσο υπερβολικό όσο φαίνεται.
«Είναι πολλά χρήματα για σταφύλια, αλλά δεν είναι πολλά χρήματα για μια διαφήμιση», δήλωσε η Λιν Νακάνο, καθηγήτρια Ιαπωνικών Σπουδών στο Κινεζικο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. «Είναι κάτι που οι άνθρωποι θα ήθελαν να μιλήσουν γιατί είναι τόσο τρελό».