Το βίντεο διάρκειας ενός λεπτού δείχνει έναν άνδρα μέσα στο τροπικό δάσος να κρατάει κάτι που μοιάζει με μαχαίρι, ενώ σε κάποιο σημείο φαίνεται να κοιτάζει απευθείας στην κάμερα. Στη συνέχεια, ένας άλλος άνδρας εμφανίζεται με τόξα και βέλη ανά χείρας, προτού «χαθούν» αμφότεροι μέσα στην πυκνή βλάστηση.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, οι εικόνες αυτές έρχονται από την πολιτεία Maranhao της ανατολικής Βραζιλίας και έχουν ληφθεί από μέλη μιας γειτονικής φυλής που ονομάζεται Guajajara, που εργάζονται για την προστασία του τροπικού δάσους όπου ζoυν και οι Awá.
Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την Midia India, μια ομάδα ντόπιων κινηματογραφιστών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία του δάσους από τα οικονομικά συμφέροντα.